Tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäri Katja Hautala

Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1997 ja tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäriksi (hevosten taudit) vuonna 2013. Minulla on myös siittolaeläinlääkärin pätevyys. Ylläpidän ammattitaitoani osallistumalla säännöllisesti eläinlääkäreiden jatkokoulutustilaisuuksiin sekä Suomessa että ulkomailla. Seuraan aktiivisesti kansainvälistä tutkimusta erityisesti hevosten hengitystietartuntojen ja loissairauksien osalta.

Aloitin väitöskirjan hevosten loistartunnoista keväällä 2017 Helsingin yliopistossa ja teen aktiivisesti tutkimustyötä hevospraktiikan ohella. Aiemmin olin Suomen Hippoksessa raviurheilun eläinsuojelusta vastaavana eläinlääkärinä yli kymmenen vuotta. Olen toiminut myös kunnaneläinlääkärinä, pieneläinlääkärinä, virkamiehenä, asiantuntijana kehitysyhteistyöprojekteissa, lääketeollisuuden palveluksessa ja monissa muissa mielenkiintoisissa hommissa. Kallelan oriasemalla olen tehnyt siittolaeläinlääkärin sijaisuuksia vuodesta 2004 lähtien.

Tunnen hyvin kilpailueläinlääkäritoiminnan sekä ravi- että ratsastuskilpailuissa. Minulla on oikeus toimia valvovana eläinlääkärinä (FEI vet delegate) myös kansainvälisissä ratsastuskilpailuissa.

Toimin neuvojana Neuvo2020-hankkeessa ja tarjoan maksutonta hevosten terveydenhuoltoon liittyvää neuvontaa tuen piiriin kuuluville tiloille.